Snabblån är namnet på dessa typer av lån som oftast handlar av mindre summor än 50000 kr och kan betalas ut väldigt snabbt. Snabblån brukar även kallas för SMS lån, eller blancolån.

Dessa typer av lån betalas ut väldigt snabbt och kan även betalas ut, beroende på långivare, under helger och kvällar. Det gäller att man har koll på vilken bank långivaren använder samt att de har öppet så att en kredithandläggare kan handlägga ärendet eller ansökan.

Snabblån ansöker man behöver snabba pengar till exempel till en semester eller en oförutsedd reparation eller renovering och liknande utgifter. Det gäller att man har koll på sin ekonomi och veta om att man alltid ska betala tillbaka lånen i tid.

Snabblån utan säkerhet erbjuds av flera långivare i Sverige. I vår lista kan ni enkelt jämföra vilken rådgivare som passar er bäst beroende på era behov.

Vad är snabblån

Snabblån är alltså lån som kan beviljas snabbt och där man får pengarna relativt fort på kontot. Det kan vara lån till en renovering eller att unna sig något extra under semestern och liknande.

I många fall ska dessa typer av lån betalas tillbaka inom ett kort period eftersom lånet löper på kort tid.

Snabblån brukar ligga på omkring 500 kr till cirka 30000 kr.

Vad används snabblån till?

Vad lånet används till är helt individuellt men ofta rör det sig om en reparation eller att unna sig något extra eller annan oförutsedd händelse i livet så kan hända i princip vem som helst.

Det händer alla att man behöver pengar relativt fort och då kan snabblån vara ett bra alternativ.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabb lån beviljas även i många fall trots att man har en betalningsanmärkning. Beroende på anmärkningar och resterande kreditvärdighet så kan man beviljas snabblån trots en anmärkning.

Snabblån utan UC

Många långivare använder andra kreditprövnings-företag än Upplysningscentralen. Exempel på andra kreditprövare kan vara Decidas, Bisnode m.fl.

Det går alltså att få ett snabblån utan UC men det går inte att få ett snabblån utan någon kreditprövning alls. Alla långivare måste göra en kreditprövning innan de beviljar ett lån.

Close Menu