Smslån med betalningsanmärkning är fullt möjligt från vissa långivare idag.

En betalningsanmärkning är dock en stor börda på en persons kreditvärdighet anser banker och långivare. De bryr sig inte om hur man har fått anmärkningen, utan det enda som spelar roll är om man har en betalningsanmärkning eller ej.

I dagsläget så finns det ca 500 000 svenskar som har en eller flera betalningsanmärkningar. 

Man kanske har en betalningsanmärkning på grund av en sjukskrivning eller en annan svårighet i livet. 

Det bästa är alltid att försöka åtgärda anmärkningen, genom att exempelvis betala tillbaka en skuld. Dock är det inte alltid lätt att göra det.

Vad är betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning är någonting som kreditupplysningsbolag främst använder för att poängtera eller punktera att att sökanden inte har betalt en skuld eller lån i tid. Det är alltså intern som kreditupplysningsföretag använder. Får en betalningsanmärkning av många olika orsaker och längre ner på denna sida så kan ni läsa om de främsta och vanligaste orsakerna.

Det är skillnad på betalningsanmärkning och skuldsaldo hos Kronofogden

Vi vill poängtera här och vara extra tydliga med att det är en ganska stor skillnad på en betalningsanmärkning och en skuld till Kronofogden. Det senare nämnda anses vara mycket mer allvarligt och mycket svårare att få lån vid.

Det är alltså inte Kronofogden som utfärdar en så kallad betalningsanmärkning utan det är något som kreditupplysningsföretag använder.

Läs mer om Skuldsaldo på vår sida om SMSLån trots skuld till Kronofogden.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Det är fullt möjligt att idag Ta snabblån Trots en betalningsanmärkning från vissa långivare. Förr i tiden så var det inte lika lätt. Större lån blir dock problematiskt med en betalningsanmärkning. 

Snabblån och smslån beviljas Trots en betalningsanmärkning är att riskerna är så pass små för dessa summor så att det är lönt för långivare att bevilja dessa typer av lån.

En annan anledning till att man beviljar smslån trots en betalningsanmärkning är att dessa lån oftast löper på väldigt kort tid. Långivare se det som så att om din Ekonomi är ordnar idag till viss grad så kommer den även vara det om 30 dagar. Det är skillnad på privatlån på exempelvis 200.000 där man beräknar återbetalning av lånet efter 5 till 10 år.

Hur ansöka om lån med betalningsanmärkning

Ansökningsprocessen skiljer sig inte från den vanliga ansökan av ett lån. Vi kan enkelt jämföra olika långivare på vår hemsida och välja den som passar och därefter går vidare med ansökningsprocessen. 

Man kan även ansökan om lån hos långivare som gör kreditupplysningar som inte är hos Upplysningscentralen, dvs SMSlån utan UC. 

SMSLån utan UC trots betalningsanmärkning går alltså också, och det kan dessutom vara till fördel för att slippa att UC gör en kreditupplysning.

Som vi går igenom i vårt avsnitt om SMSLån utan UC, så måste alltså kreditgivare och långivare använda sig av något bolag för en kreditupplysning. Om det inte är UC (Upplysningscentralen) så blir det oftast Bisnode, Creditsafe, Soliditet eller andra mindre bolag.

Hur får man en betalningsanmärkning?

Det finns många variabler som kan bidra till att man får en betalningsanmärkning och vi kommer att gå igenom de vanligaste här nedan. Vi hoppas att genom att kunna orsakerna till att man får en betalningsanmärkning så kommer detta hjälpa er att undvika dem i framtiden.

Oftast rör det sig om att man inte har betalat en räkning eller en skuld.

Det kan vara så att man har glömt att betala en räkning Med då får man oftast flertal påminnelser på flera olika sätt från inkassobolag och till slut Kronofogden innan det blir en betalningsanmärkning. Det kan vara en p-bot är telefon-räkning, el-räkning eller annat.

En annan vanlig anledning till att man får en betalningsanmärkning är att man inte har betalat tillbaka ett lån eller kredit. 

En annan orsak är att man har övertrasserat sitt konto ett antal gånger och inte återbetala att det är man skyldig bankerna. 

Skatter och skulder till svenska staten kan också leda till anmärkningar.

Varför kan man få snabblån trots betalningsanmärkning?

Den främsta anledningen till varför man blir beviljad SMSlån trots betalningsanmärkning är att långivare har förstått att det är skillnad på folk som inte vill betala sina lån och folk som inte kan betala sina lån.

Studera till finns en halv miljon svenskar som har betalningsanmärkning. Ny känner säkert någon som har det. Långivare har förstått att även om många har en anmärkning så är de fortfarande villiga att betala tillbaka dessa sms lån för att inte förvärra sin kreditvärdighet. 

När försvinner betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar finns kvar i tre år för privatpersoner och i fem år för företag.
Det är alltså räknat från dagen man har fått betalningsanmärkningen.

Vi vill poängtera är att om Kronofogden försöker göra en utmätning för att driva in skulder igen och misslyckas så kan man få en till anmärkning och då är det från det datumet räknat.

Vad händer om man får en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är något som tynger ner ens kreditvärdighet ganska mycket Och kan försvåra ens liv om man är i behov av större lån såsom bolån billån eller andra lån.

Enkla grejer så sa han att teckna ett mobiltelefon abonnemang så är det väldigt svårt. De flesta telefoni bolag gör en kreditupplysning och om man har en betalningsanmärkning så kan det hända att man tyvärr oftare än vanligt blir nekad.

Man kan egentligen säga att alla former av abonnemang eller tjänster där känns givaren räknar med att man ska betala tillbaka ett visst belopp per månad kan bli nekad på grund av en betalningsanmärkning.

Påverkar många här även att hyreskontrakt och förstahandskontrakt över andrahandskontrakt blir nekade om man har en betalningsanmärkning av många hyresvärdar.

Det samma gäller för många företag när man handlar med faktura Exempelvis om man vill handla kläder på nätet och använda betalningsmetoder som faktura.

Close Menu