Seniorlån är något som fanns mycket mer förr i tiden och som erbjöds till lite äldre människor i Sverige, främst pensionärer.

Pensionärer kunde exempelvis då unna sig något extra med lånet.Idag erbjuds istället något som kallas för privatlån till äldre.

Vad är seniorlån

Dessa typer av lån är till för äldre människor därav namnet seniorlån.

Det hela handlar det om att pensionärer och äldre människor fyller uppfylla sina drömmar Och till exempel resa och se världen men inte hade kapital eller pengar för att göra det. 

Då erbjöd man seniorlån till dessa människor.

Lån utan säkerhet för äldre och pensionärer

Det finns idag många låneinstitut som kan erbjuda lån till privatpersoner som är äldre till exempel pensionärer. Det gäller precis som Vilka andra lån som helst att man har goda återbetalnings möjligheter. 

Det går alltså bra att ansöka om lån utan säkerhet även om man är pensionär. En tumregel är dock att man ska kunna återbetala lånet innan man är 75.

Pensionär? Se över din budget

Om man är pensionär och vill ansöka om lån, så gäller det att vara extra försiktig. Se gärna över er budget så att ni har koll på alla utgifter.

Det är ofta så att man har en lägre inkomst som pensionär än när man arbetade, och därför är det extra viktigt att ha koll på ekonomin.

Att inte ta onödiga lån som man inte kan betala tillbaka är inte rätt väg att gå. Vi rekommenderar att man talar med en rådgivare som är behörig för att säkerställa att ekonomin fungerar som den skall.

Close Menu