Räntefria lån

Räntefria lån är en form av lån som är räntefritt och med andra ord kostnadsfritt.

Dock kan det tillkomma avi-avgifter, uppläggningsavgifter och liknande kostnader i dessa lån.

Oftast är dessa typer av lån erbjudanden som kommer från kreditinstitut, banker och så vidare. En annan sak som är viktig att poängtera är att dessa räntefria lån oftast gäller smålån såsom smslån eller snabblån. 

Större lån såsom privatlån och blancolån har alltid en ränta.

Vad är räntefria lån?

Ett räntefritt lån är alltså ett lån som inte har någon ränta. Eftersom lånet inte har någon ränta så kostar det ingenting extra. Såvida det inte finns uppläggningsavgifter, faktura avgifter, eller liknande, så är lånet alltså helt kostnadsfritt.

Vem betalar enbart tillbaka den summa som man har lånat, dvs amorterar tillbaka lånet.

En annan sak att poängtera är att dessa räntefria lån oftast har en mycket kort löptid såsom 14 dagar eller 30 dagar.

Hur lånar man räntefritt?

Att låna räntefritt är inte alls svårt. Man väljer ett erbjudande där en bank eller kreditinstitut har erbjudit räntefritt lån och trycker sig vidare på datorn eller mobilen. Därefter fyller man i sin ansökan precis som ett vanligt lån. Här gäller det att man kontrollerar vilka avgifter, om några, som finns (såsom avi, uppläggningsavgifter, m.m.).

Att tänka på vid räntefria lån

Det gäller att läsa lånevillkoren och avtalet noggrant innan man tecknar lånet. Många långivare erbjuder så kallade räntefria lån med när man läser det finstilta så ser man att lånet är räntefritt i ett antal dagar för att sedan löpa på med vanlig ränta.

Andra saker att tänka på är att kontrollera exakt vilka avgifter som tillkommer.

Se till att du kan betala tillbaka lånet i tid då dessa räntefria lån oftast har ganska höga avgifter om man inte lyckas med det. 

Vart hittar jag räntefria lån?

Vi har sammanställt en lista med alla aktörer som erbjuder räntefria lån där ni enkelt kan jämföra och se vilket lån som är mest fördelaktigt för er. Ibland kan det vara så att inga aktörer har räntefria erbjudanden för tillfället.

Close Menu