P2P (Peer-to-peer) kan översättas till Person-till-person, och är en form av lån mellan personer, men som förmedlare finns inblandade och hjälper till med. Förmedlarna är då oftast långivare eller banker.

Vad är P2P lån

P2p lån är alltså en låneform där privatpersoner kan låna ut till varandra men där en mellanhand behöver finnas för att agera som en förmedlare. Anledningen till att det behöver finnas en förmedlare är just för att kunna ha kontroll på denna typ av ekonomisk eller finansiell transaktion. 

Den skulle då kunna vara förmedlarens ansvar att skicka ut fakturor påminnelser och driva in skuld norna med att det är egentligen är privatpersonerna som tar riskerna med att låna ut pengarna.

Förmedlarna skulle även ansvara för att göra kreditupplysningar och annat innan privatpersonerna beviljar den andra privatpersonen lånet.

Privatpersoner som använder sig av p2p lån Hur kan jag har fått nekat lån hos de vanliga låna instituten och bankerna. Det är därför extra viktigt att man som p2p lån givare är vaksam till om låntagaren verkligen kan betala tillbaka lånet i tid.

Kostnaderna för dessa typer av lån sätts av privatpersonerna och är alltså unika för varje avtal.

Close Menu