Det är möjligt att idag låna pengar i Sverige utan att ha någon fast inkomst. Läs vidare nedan så kommer vi att gå igenom vad man behöver tänka på gällande lån utan inkomst.

Svåra situationer utan inkomst

Det är ofta Tyvärr så att man behöver pengar som mest när man inte har inkomst och detta Vet bankerna om. Därför är de Vilken vaksamma till att låna ut större summor till folk utan en fast inkomst. 

Sparkapital istället för inkomst

Många banker erbjuder även lån till personer som inte har en fast inkomst men som kanske har betalningsförmåga på annat sätt. Det kan till exempel vara att man har ett sparande kapital på ett konto. Det gäller dock att pengarna inte är bundnai i till exempel en bostad eller något annat. 

Låg taxerad inkomst i deklarationen

När man ansöker om ett lån så görs en kreditprövning och ofta av inte alltid så syns det senast taxerade inkomsten där. Om man då har jobbat ytterst lite eller kanske inte alls så syns detta i den senast taxerade inkomsten för föregående året.

Låt oss säga att man har fått ett jobb med fast inkomst under detta år så skulle detta alltså inte synas i kreditprövningen. Det är då Man behöver komplettera med underlag såsom arbetsgivarintyg och anställningsavtal och eventuella lönespecifikationer till låneinstitutet. 

Dock gäller denna regel även omvänt. Låt oss säga att man hade hög deklarerad inkomst förra året och att man är helt utan inkomst i år. Då skulle man alltså bli beviljad ett lån trots att man inte har någon inkomst i år. Det gäller dock att vara realistisk här och tänka på att lånen måste återbetalas i tid.

SMSlån utan inkomst

Det är idag även möjligt att ta SMS lån utan inkomst. Detta eftersom det är så pass små belopp som det rör sig om. Man kan till och med bli beviljad ett Smslån utan inkomst trots betalningsanmärkning. När man prövar sms-lån och ansökningar som är låneinstitut så brukar man även räkna a-kassa eller studiemedel som inkomst.

Hur mycket kan man låna utan inkomst

Om man inte har en fast inkomst så kan man heller inte få särskilt mycket i lån. Du är mer sunt förnuft som gäller här. Om banker inte har underlag och bevis som gör dem helt trygga med att de kommer få tillbaka pengarna så kommer de inte att bevilja lånet.

Små belopp i form av smslån brukar kunna gå att lösa om man har till exempel studiebidrag eller a-kassa. 

Alla har ofta någon form av intäkt

I Sverige så är det sällan som någon inte har någon som helst intäkt. Har man inte ett jobb så brukar man få a-kassa och är man inte berättigad a-kassa Hur kan man få socialt stöd med andra medel. 

Privatlån utan inkomst

Om man inte har en fast och stabil inkomst sedan en tid tillbaka så kan det bli svårt att få privatlån från bankerna. Bankerna måste säkerställa att de kan få tillbaka pengarna i tid. Det finns dock En eventuell lösning på detta och det är att man ansöker om en medsökande för privatlånet. Då kan man få lite mindre summor även om man inte har inkomst, men detta är också väldigt individuellt och från bank till bank.

Close Menu