Företagslån till aktiebolag går bra att ta men det gäller att man uppfyller vissa krav Som bankerna eller låneinstitut den kommer att ha.

Vi kommer att gå igenom nedan vad de vanligaste kraven är.

Krav för att få lån till aktiebolag

För att få ett lån till ett aktiebolag så krävs det ofta flera möten med en bank. Bankerna vill först och främst få en helhetsbild av företaget och även få en bra bild och uppsikt över huruvida företaget kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid.

Då brukar företagen behöva tillhandahålla balansrapporter, resultatrapport, likviditetsrapport, kassabok och en hel del andra uppgifter som bankerna behöver ta del av.

Bankerna kontrollerar även individerna som står bakom företagen för att se vad det är för typ av personer och var deras kreditvärdighet är. 

Ju mer pengar man planerar att låna desto mer kontrollerar bankerna ens ekonomi. 

Självklart Går det bra att låna pengar till ett aktiebolag men det gäller att man har ett bra syfte med lånet och att men ser att man kan betala tillbaka det i tid realistiskt sett.

Företagslån till aktiebolag med betalningsanmärkning

Företagslån till aktiebolag med betalningsanmärkningar eller liknande anmärkningar är ofta väldigt svåra att få beviljade. Bankerna brukar tycker att aktiebolag har ett Större ansvar att inte ha anmärkningar en privatperson har. Dessutom så rör det sig ofta om ganska stora summor i lån som ett aktiebolag brukar ansökan om och därmed ännu svårare att få beviljat trots betalningsanmärkning.

Close Menu