Blancolån kallas även för privatlån. Dessa typer av lån är väldigt flexibla. Bankerna och låneinstitut bryr sig inte om vad pengarna används till och kräver inte heller någon säkerhet för blancolån. Man kan alltså ta ett lån och göra vad man vill med pengarna i princip. 

Vad är Blancolån?

Dessa typer av flexibla privatlån är ett snabbt sätt att få kontanter på kontot från banker eller låneinstitut när man behöver pengar. Kan vara till vad som helst i princip. Exempel på användningsområden brukar oftast bara vid köp av Bil, finansiering av ett bröllop, köp av bostad, investering i företag och liknande.

Blancolån kännetecknas också för sin flexibilitet eftersom banken och låneinstituten inte ställer några krav på säkerhet eller på vad pengarna ska användas till. 

Blancolån upp till 600,000 kr

Dessa typer av lån brukar vanligtvis ha ett maxtak på cirka 300000 kr. Dock finns det aktörer som erbjuder dubbla alltså upp till 600000 kr i blancolån. 

Vad kan man göra med blancolån?

Blancolån är mycket bra om man behöver pengar till kontantinsatsen till ett bostadsköp till exempel eller om man ska köpa en bil begagnad och behöver pengar. Men det är även bra för att unna sig något extra till exempel semester för familjen. Egentligen är det ingenting som begränsar vad du kan använda pengarna till.

Hur ansöker man om blancolån?

Ansökning sker enklast via nätet. Man ansöka om lånebelopp löptid och en hel del andra uppgifter som man sedan skickar in till banken via nätet. Oftast får man svar ganska fort på huruvida man blir beviljad eller ej eller om kompletteringar behöver skickas in.

Bästa blancolånet

Du kan enkelt jämföra alla blancolån och deras villkor och vår stora jämförelse guide för att välja det bästa lånet för just era ändamål.

Blancolån med medsökande

Ibland kan det vara svårt att få beviljat ett blancolån om beloppet är exempelvis ganska högt. Skulle man faktiskt kunna ta hjälp av en medsökande som går in som säkerhet för lånet vid de fall du inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Det är ganska vanligt att föräldrar eller andra familjemedlemmar brukar hjälpa till vid sådana här situationer.

Close Menu